Perforeeritud ehitusfassaadid, mis jäljendavad traditsioonilist disaini

Perforeeritud ehitusfassaadid, mis jäljendavad traditsioonilist disaini
Allen and Betty Harper
Meeskond Autorite
Allen and Betty Harper
Perekond Kuldne Käsi
Hinnang:
5

Hoone fassaad on tema allkiri ja viis, kuidas ta maailmale esitab. Ehitise fassaadi kujundamine on nagu ümbruse pakendamine. See tähendab, et uurimiseks on olemas lõpmatu hulk võimalusi. Üks neist on kategooria, mis sisaldab perforeeritud kujundusi. Nad kõik on skulptuurid ja unikaalsed ning suurepärased tulevaste projektide inspiratsiooniallikad. Järgnevalt vaatame mõningaid väga lahedaid hoonefassaade, mis näitavad seda ebatavalist tunnust.

House 77 on Jose Cadilhe'i ja Emanuel Fontourase projekte. Hoone asub Portugalis ja pakub 232 ruutmeetrit elamispinda. Lääne fassaad on üsna pilkupüüdev, millel on roostevabast terasest paneelid perforates. See muster meenutab kord, kui kasutatakse isiklike ja kalapüügivahendite tähistamiseks kasutatavat süsteemi, ning arvestades, et linn on tihedalt seotud mere ja kalatööstusega, on disain sobiv viis hoida ajalugu elus.

Jackson Clements Burrows Arhitektid tulid välja Harold Street Residence'i fassaadi üsna ebatavalisest disainist, mille nad ehitasid Austraalias Middle Park'is. Välisfassaadide jaoks valitud punane telliskivi sisaldab lõdvenenud perforeeritud mustrit, mis ühendab sisemised ruumid tänavale ja ümbruskonnale, ilma et neid täielikult kokku puutuks. Selle katusetaili kombineerituna võimaldab see disainilahendus elada skulpturaalse ja väljendusliku väljanägemisega.

Londonis paikneva 19. Sajandi stabiilse fassaadi taga asuvas Kewi majas võib leida Royal Botanical Gardensi kaitseala. Kolmekorruseline maja on projekteeritud Piercy & Company poolt ning projekt peab austama ajaloolist ümbruskonda, pakkudes samal ajal kaasaegse elustiili jaoks sobivat kodu.

Selleks säilitas stabiilne sein ja selle kuju kopeeriti paari sobivate tiibade taga. Seejärel kaeti need eelnevalt moonutatud terasest, mis mõnes piirkonnas näitas ebakorrapäraseid perforatsioone, mis laskisid valguses ja vaadetega.

Teine projekt, mis kasutab perforeeritud fassaadi väljapaistmiseks, on Hamstrsley Road Residence, maja, mille 2013. aastal kujundas Studio53. Projekt pidi elama ja uuendama 1900. aasta suvila, et muuta see tänapäevaseks pereeluks. Ülemine tase on olemasoleva konstruktsiooni peal asuv kollane kast ja ümbritsetud valge perforeeritud ekraaniga, mis varjutab seda päikese käes ja pakuvad seda delikaatset, kerget ja elegantset välimust.

Kõik siin kirjeldatud projektid jagavad ühist asjaolu, et neil on perforeeritud fassaadid, kuid mitte kahte neist on selles osas sarnased. Võtke see pood näiteks. See asub Sao Paulos ja kujundas SuperLimao Studio. Meeskond otsustas muuta vana hoone suureks näitusepinnaks. Selleks asetati hoone aknad fassaadile suured avad. Kaksteistkümnest metallpaneelidest kahe erineva tüübi abil loodi kärgstruktuur.

Jaapani stuudio Aoki Jun ja Associates redesiksid Louis Vuittoni lipulaevat kauplust Ginzas Tokyos. Meeskond valis mustrilise ja perforeeritud kest, mille disain põhineb brändi monogrammil. Disain viitab ka olemasoleva hoone art deco funktsioonidele. Selle loomiseks kasutas meeskond fluroropolümeeriga värvitud alumiiniumist lehte. Paneelid tähistavad betoonist fassaadi all, andes samas ka hoonele vooderdatud välimuse.

Teine huvitav disain on see muuseum Rapperswil-Jonas, Šveitsis. Muuseumi hoone renoveeriti Swiss Architects MLZD. Neljakorruseline struktuur ühendab muuseumi kahte poole, vastavalt linnamüügi kivitorni, mis on ajalooliste põhjuste tõttu muutumatu. Nagu näete, renoveeritud struktuuri väliskesta on lõigatud sadade ringikujuliste aukudega. Pronksfassaad juhib tähelepanu hoone sissepääsule ja sellele, et see on kaasaegne muuseumikompleks.

Tokyo Jaapanis asuv vana laost sai Jun'ichi Ito Architect & Associates'ile täiustatud väljavaade. Hoones on 231 ruutmeetri suurune ala ja see on kaetud laineliste perforeeritud teraspaneelidega, mis moodustavad skulptuuri ümbrise. Kerged värvimuutused ja valguse muutused sõltuvad nurga alt erinevatest mustritest. See disain püüab suurendada traditsioonilise arhitektuuri tundlikkust ümbritseva keskkonnaga seotud märgatavamate muutustega

See on Casa Alta, tänapäevane nädalavahetusel asutatud AS / D asociacion de diseno Fernando Velasco ja Paola Morales'i projekt. Maja on ehitatud ruudust 6m x 6m moodulitest, mis asuvad üksteise peal. Fassaad on läbistatud ringikujuliste aukudega, mis ülespoole paistavad juhuslikku mustrit. Vahepeal võib puu kuju tajuda.

Veelkordne sümptom
  • Perforeeritud alumiiniumfassaadiga nurgakoda
  • 35 lahtine hoonefassaad, mis sisaldab tavapäraseid disainstrateegiaid
  • Kavellaris Urban Designi kaasaegne perforeeritud maja

Cook + Foxi arhitektide Live Works House'i disaini valik on tihedalt seotud hoone jätkusuutlikkusega ja loodusega. Maja orientatsioon suurendas päikesekiirgust. Lisaks sellele langeb lääne- ja põhjafassaadi ümbritsev perforeeritud ekraan kergeks maja. Disain oli inspireeritud mustritest, mida valgus tekitab, kui see filtreeritakse läbi puu võrastiku.

Montreali kasiino viimane renoveerimine oli Menkès Shooner Dagenais LeTourneuxi ja Provencher Roy Architectes'i projekt ning see valmis 2013. aastal. Uus disain lihtsustab ruumi ja korraldab selle ümber ringikujuline keskus, mis ulatub nelja tasemeni. Kasiino välisilme oli ka ümber kujundatud. Perforeeritud paneelid filtreerivad valgust ja loovad rahustav ja meeldiva õhkkonna, säilitades samas intiimse ja meeldiva õhkkonna.

HMAA arhitektid ja disainerid määratlesid selle ettevõtte hoone Kanagawa prefektuuris Jaapanis. Projekt valmis aastal 2014 ja sisaldab väga huvitavat funktsiooni. Me räägime perforeeritud metallekraaniga ümbritsetud ajast. Aed ja trepikojad moodustavad eraldi lisa, mis looduslikult integreeritakse hoones. Väljastpoolt saate nägemata näha sisehoone, mis asub hoone suure nurgaga.

Urban Townhouse asub Manhattani, New Yorki kitsas kohas. See asetseb kahe olemasoleva hoone vahel ja muudab linna linnamajade traditsioonilise tüübi. Esikate on peaaegu täielikult kaetud tavalise veetõmmatud alumiiniumist vihmaveekraaniga. Sellel on tellistest kujutatud avad, mis on paigutatud juhuslikult, mis imiteerib naaberhoonete arhitektuuri moodsamal ja abstraktsel viisil. See oli GLUCK + arendatud projekt.

1980-ndate aastate olemasolevate kahe-korruseliste puitkonstruktsioonide renoveerimine tõi kaasa suuri muutusi ja ootamatuid disaini valikuid. Klient palus Jaapanis Hakodates asuva hoone fassaadil suurepärase disaini ja tervitatavaid inimesi juhuslikult. Selle tulemusel otsustas PODA arhitektid ja disainerid uue fassaadi jaoks kasutada kahte kontrastset materjali ja anda sellele perforeeritud, geomeetrilise ja futuristliku välimuse. Hoone toimib restoranina.

Arhitekt Yoshihiro Amano juhtis Tokyo büroohoone andmist, et inspireerida väljapaistvat välimust, et tasakaalustada ebameeldivaid vaateid ja saidi. Arhitekt otsustas anda hoonele kahekordse naha ja kasutada klaasi ja perforeeritud alumiiniumi, et selle nägemust realiseerida. Fassaad on skulptorikas ja pitsilaadne, vältides vajadust kardinaid ja aknakatteid üldiselt.

Prantsuse Saint-Herbliini Tetrarci arhitektide poolt välja töötatud Kunstide Kooli fassaad on mitte ainult ebatavaline, vaid ka väga kunstiline. Projekt valmis aastal 2010 ja annab hoonele kuldse perforeeritud naha, mis katab ülemised tasandid, mis jäävad punasele alumisele struktuurile. See kest võimaldab looduslikku valgust läbida näitusepinnaga kontrollitud viisil.

Olemasoleva ajaloolise katlamaja ja saeveski ümberkujundamine nüüdseks tuntud esinejate majatena oli keeruline ja keeruline projekt, mille on välja töötanud Schmidt Hammer Lassen Architects Taanis. Arhitektid valisid mittestandardseid materjale ja disaini tehnikaid. Nad kasutasid fassaadide jaoks perforeeritud rooste-punase terasplaate, mis laskisid valgusel sära läbi öösel, muutes hoone majakanaks.

BP Architectures'i M9-C projekti peamine väljakutse oli tasakaalustada neli erinevat funktsiooni. Hoone pidi toimima koolina, kultuuriruumi ja elukohana ning see pidi sisaldama ka heldet parkimiskohta. Need neli elementi olid virnastatud üksteise peal, moodustades disaini, mida näete siin. Peamine eripära on fassaad, mis ühendab mitmesuguseid erinevaid stiile, mis on perforeeritud kitsaste avauste ja geomeetriliste mustritega.

Wrik van Egeraat kavandas Taani uue maamärk - põletusplaani, mis tegeleb jäätmetega üheksast ümbritsevast omavalitsusest ja toodab kogu Roskilde piirkonna elektrit. See on disain, mis võitis sel eesmärgil korraldatud rahvusvahelise konkursi. Hoone fassaadil on kaks kihti. Sisemine kiht kujutab endast kliimakaitset, samas kui välimine osa on valmistatud toorikest värvilistest alumiiniumist plaatidest, millel on laserjõuga aukude ebaregulaarne muster.

See hoone oli kunstniku David Alfaro Siqueiros koduks ja stuudioks. Seejärel muutis arhitekt Frida Escobedo avalikku galerii. Hoone uus disain ümbritseb seda kolmnurkse betoonvõrega. See perforeeritud koor moodustab ehitiste ümbruse, ühendades need kokku. Samal ajal võimaldab see valgusfiltrit läbi viia, luues galeriis väga ilusa ja tervitava õhkkonna.

Enim Postitused

Häid Ideid

Kategooriad: