Vertikaalse ruumi ja valguse suurendamine kitsas laos

Vertikaalse ruumi ja valguse suurendamine kitsas laos
Allen and Betty Harper
Meeskond Autorite
Allen and Betty Harper
Perekond Kuldne Käsi
Hinnang:
5

Platinum Maja on elukoht Jaapanis Tokio linnasAtelier Spinoza. Partii kitsas kuju tähendas, et neid oli vaja projekteerida, kuid interjöör ei näita ainult seda peamist eesmärki: vertikaalse ruumi maksimeerimine. Arhitektid suutsid saavutada interjööri, mis tundub avarana, andes looduslikule valgusele üleujutuse igas ruumis kolmekorruselises hoones.

Kodu pole ükski osa, mis tundub pimedas või suletud. Tegelikult ei tundu see isegi horisontaalselt kitsas. Esimesel korrusel asetseb väike kolmnurkne siseõue ning valgus asub põrandast laeni aknast ja klaasist siseõuele. Ja kuigi enamus sisehoovist on teise korruse tekil kaetud - avatud riiv võimaldab siiski kergekaadrit. Teisel korrusel võimaldavad põrandast laeni sisustatud välisõhu siseõue ja ühel küljel asuv katuseaken võimaldada valgust kinni panna. Keskpoolne trepikoda on avatud nii, et esikülje seinad ei sillutaks valgust. (Ainult lihtsad valged käsipuud peegeldavad split põrandaplaadi geomeetriat.) Puidust laed ja siseuksed muudavad ruumi vaatega nii vaikseks kui vaatevinkiks.

Enim Postitused

Häid Ideid

Kategooriad: