Sydney stomatoloogiline kliinik, mis on ehitatud skulpturaalse puidust paigalduskohta

Sydney stomatoloogiline kliinik, mis on ehitatud skulpturaalse puidust paigalduskohta
Allen and Betty Harper
Meeskond Autorite
Allen and Betty Harper
Perekond Kuldne Käsi
Hinnang:
5

Ühes Sydney high-end jaetänavas Pedra Silva arhitektid kutsuti üles välja töötama kõrgetasemeline hambakliinik. Kliendi taotlusel võeti vastu kaks vastuvõttu, millel oli kaks sisendit, mis võiksid toimida eraldi, kuid ei kahjustanud avarustunde ja selle suhteid inimestega, kes möödusid. Samas ruumis oli kangekaelne struktuurkolonn, mis näis ennast kõigis katsetes püüda seda disaini integreerida. Lahendus? Veeru lühike ja maagiline esitamine kaovad!

Selle saavutamiseks loonud arhitektid skulpturaalse puiduselemendi, mis toimib kahe vastuvõtuala vahelise filtri vahel. See element teenib kahesugust funktsiooni: võimaldades osalist vaatevälja tühikute vahel, eraldades need ja samal ajal ka konkreetse samba tühjenemise! Ehitatud peatatud puitplaatidest, mis algavad kitsaste elementidega, mis laienevad praeguse veeru haaramiseks, oli see element vastuseks eeldusele ja sai peamiseks funktsiooni ruumgeneraatoriks, mis mõjutas lagi ja muid elemente.

Kliiniku ülejäänud ruum asub ümber keskne koridor, mis algab vastuvõtualal, mis ühendab kõiki hambakliini keerukaid osi, eksamientidest, operatsioonidest, kliendipiirkondadest ja tehnilistest ruumidest. Selle koridori keskosas asetseb klaas läbipaistev keskne tuum, mis võimaldab loomulikku valgust sees. Arhitektid järeldavad: "Kokkuvõttes on tegemist ruumiga, kus teostatakse keerukaid protseduure, ning püüdsime luua vastava ruumi, mis edastab selle keerukuse taseme, jättes positiivse ja meeldejääva mulje selle kasutajatele, kes seda kasutasid." [Fotod ja teave, mida Pedra Silva Arhitektid; Photo credits: Fernando Guerra]